Nutriție terapeutică

ELA CLINIC, o clinică născută din pasiune și grijă față de oameni

Laura EneLaura Ene

Laura Ene

7 minute timp de citit

Bine ai venit la ELA CLINIC!

Sunt Dr. Laura Ene, fondatoarea ELA CLINIC, și astăzi o să-ți spun o poveste. Povestea unei clinici născute din pasiunea pentru nutriție și grija față de oameni.

O clinică ce continuă firesc activitatea mea de medic, terapeut și nutriționist. Deși apărută în 2021, semințele din care a germinat au fost plantate cu mult timp în urmă. Acum mai bine de 15 ani.

Primii mei pași în nutriție

Totul a început de la o experiență personală de slăbit, care m-a adus mai aproape de nutriție. Fiind medic diabetolog, am îmbinat această experiență personală cu cea profesională și m-am aplecat mai mult asupra nutriției de slăbit.

În foarte scurt timp mi-am dat seama că doar dieta nu este suficientă și că, dincolo de ce mâncăm, este important ceea ce simțim. Emoțiile, rănile pe care le purtăm cu noi și în noi le pansăm de prea multe ori cu mâncare. Și nu e vina noastră. Facem asta pentru că nu știm cum să facem altfel.

Căutând acea abordare care să răspundă nu doar la întrebarea ce mâncăm, ci mai degrabă de de mâncăm am ajuns în sfera psihoterapiei, unde am găsit multe răspunsuri. Am extras din tehnicile învățate tot ce s-a putut aplica în nutriție.

Rezultatul? Pacienții mei erau mulțumiți, slăbeau sănătos și își mențineau rezultatele pe termen lung. Iar eu eram fericită că îi pot ajuta să aibă o viață mai bună. Îi vedeam cum se schimbă sub ochii mei.

Îmi amintesc și acum de o pacientă care, atunci când a intrat în cabinetul meu era atât de împovărată de gânduri negative, probleme și kilograme, încât părea că are 60 de ani deși avea doar 40. După doar câteva luni în care am lucrat împreună, doamna mea s-a transformat pur și simplu. Deborda de energie, nu mai mergea aplecată și cu capul în jos, iar fața i se luminase. Arăta din nou ca un om de 40 de ani.

Astfel de momente mi-au bucurat viața timp de 10 ani. Ani în care am lucrat într-o echipă minunată și am ajutat peste 10 000 de oameni să slăbească.

Nutriția terapeutică și primele gânduri despre ELA CLINIC

Fiind însă medic, și unul căruia îi place să se perfecționeze continuu, au venit către mine nu numai oameni care voiau să slăbească pur și simplu, ci și oameni cu diverse afecțiuni. Și nu vorbesc numai de diabet, ci și de colesterol mărit, ficat gras, hipertensiune, colon iritabil și multe altele.

Am avut paciente care au rămas însărcinate și mi-au cerut ajutorul pe durata sarcinii. Sau pacienți care au trecut prin experiența nefericită a cancerului și care aveau nevoie de îndrumare și consiliere nutrițională.

Fiecare dintre ei m-a determinat să caut mai multe informații care să mă ajute să le ofer cele mai bune soluții și să concep mai multe diete potrivite pentru afecțiunile fiecăruia.

Însă ei erau mult prea mulți, iar eu una singură. Aveam nevoie de o echipă. Așa că mi-am luat inima-n dinți și am început să lucrez la acest proiect care astăzi poartă numele de ELA CLINIC.

Echipa ELA CLINIC – oameni care tratează oameni

Așa cum vă spuneam încă de la început, ELA CLINIC este un proiect pornit din pasiune dar și din grijă față de oameni. Pentru că una dintre valorile mele profunde, la care nu aș putea renunța niciodată, este aceea de a ajuta oamenii.

Mi-am asumat o misiune deloc ușoară pentru că nutriția terapeutică este greoaie și nu poate fi făcută de oricine. Este nevoie de profesioniști, dar mai ales de oameni care să asculte cu inima și să ajute cu mintea. Așa cum îmi place să cred că fac eu cu pacienții mei în cabinet.

Așa că în ultima perioadă mi-am canalizat aproape întreaga energie către formarea echipei ELA CLINIC.

Medici buni, cu suflet bun

Am căutat medici profesioniști, empatici și care înțeleg rolul nutriției în tratarea afecțiunilor cu care se confruntă pacienții lor. Medici pentru care pacienții lor sunt mai mult decât un buletin de analize medicale sau o înșiruire de simptome și diagnostice.

Medici care au înțeles din proprie experiență că nutriția susține tratamentul. Fie sporindu-i eficiența, fie ajutând la reducerea lui chiar și la jumătate.

Nu am susținut niciodată că nutriția este panaceu. Dar nici nu pot ignora că, atunci când este îmbinată cu tratamentul potrivit, poate să facă minuni.

Și vă dau doar exemplul unei paciente de-ale mele, care suferă de diabet. A venit la mine cu patru prize de insulină pe zi. Ne-am propus un obiectiv ambițios: acela de a scoate insulina și de a rămâne doar pe pastile. Totul depindea însă de dietă. Și, recunosc, a fost o dietă foarte strictă și foarte atent monitorizată. Dar rezultatul a fost extraordinar: ne-am atins obiectivul.

Astfel de povești sper să reușim să „scriem” în ELA CLINIC. Și sunt foarte încrezătoare pentru că am lângă mine nu doar medici, ci și tehnicieni nutriționiști tineri și dornici să ajute.

Nutriționiști pasionați și inimoși

Sunt oameni pe care i-am format în cadrul cursului de Tehnician Nutriționist sau Dieteticieni Specializați, care au făcut practică alături de mine și care se perfecționează continuu. Sunt oameni pe care i-am învățat tot ce știu, adică esența celor peste 15 ani de experiență în lucrul cu pacienții.

Dar dincolo de asta, sunt oameni care au trecut și ei prin experiențe similare poate cu a ta. Care știu ce înseamnă să ții o dietă și care s-au îndreptat către nutriție din pură pasiune.

Psihoterapeuți calificați

Și asta nu este tot. Pentru că echipa ELA CLINIC nu ar fi fost completă fără psihoterapeuți. Ei sunt cei care întregesc această abordare completă și complexă a afecțiunilor medicale.

Pentru că misiunea noastră, la ELA CLINIC, este să schimbăm viețile oamenilor. Iar acest lucru nu l-am putea face fără ajutorul psihoterapeuților.

După cum vezi, ELA CLINIC nu este doar o clinică de nutriție. Dincolo de ea sunt oameni. Profesioniști, dedicați și pasionați. Oameni care te văd ca pe un întreg (minte-trup-suflet) și te tratatează ca atare. Oameni care, ca și mine, abia așteaptă să ne treci pragul.

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.