Lifestyle

Cine este și ce face un nutriționist ELA CLINIC

Laura EneLaura Ene

Laura Ene

5 minute timp de citit

ELA CLINIC s-a născut din dorința mea de a îmbina medicina cu nutriția și psihoterapia. Mi-am dat seama că doar abordând situația din toate aceste perspective ne putem ajuta cu adevărat pacienții. Fie că vorbim despre kilograme în plus, despre boli cauzate sau legate de alimentație ori perioade specifice din viața unei femei, unde alimentația joacă un rol important.

Așadar, Programele ELA CLINIC sunt concepute astfel încât pacienții să beneficieze de sprijinul medicului, al nutriționistului și al psihoterapeutului. De multe ori însă, oamenii nu înțeleg foarte clar rolul nutriționistului și de ce este el atât de important în succesul unui Program ELA CLINIC. De aceea, astăzi vreau să-ți explic pas cu pas cine este nutriționistul ELA CLINIC și ce face el mai exact.

Ce pregătire are nutriționistul ELA CLINIC

În primul rând ar trebui să știi că nutriționiștii ELA CLINIC sunt fie tehnicieni nutriționiști, fie dieteticieni. Sunt oameni pe care i-am format în cadrul cursului de Tehnician Nutriționist de la Academia de Nutriție „Sănătate, Te Iubesc!”, care au făcut practică alături de mine și care se perfecționează continuu. Sunt oameni pe care i-am învățat tot ce știu, adică esența celor peste 15 ani de experiență în lucrul cu pacienții.

Dar pregătirea lor nu se limitează la atât. Ei sunt și foarte buni coachi, având studii de psihonutriție și de consilier de dezvoltare personală.

Și nu în ultimul rând sunt oameni care au trecut ei înșiși prin experiențe similare cu a ta. Care știu ce înseamnă să ții o dietă și care s-au îndreptat către nutriție din pură pasiune.

Ce face un nutriționist ELA CLINIC

Nutriționistul ELA CLINIC este persoana care, în cazul în care vei intra într-un program, te va ajuta să faci alegerile alimentare potrivite pentru tine și afecțiunile tale. Îți va oferi soluții pentru toate provocările pe care le întâmpini în procesul tău de schimbare a stilului de viață și va fi alături de tine pentru a-ți oferi meniuri echilibrate nutrițional, în acord cu preferințele tale alimentare dar și cu recomandările pe care le-ai primit de la medicul ELA CLINIC.

Pentru că noi nu oferim doar diete și planuri nutriționale generale. Noi le personalizăm și îți oferim mai ales monitorizare și coaching de implementare. Pentru că, așa cum îmi place mie să spun, oamenii nu vin la nutriționist ca să afle că nu au voie să mănânce cartofi prăjiți. Ci vin pentru soluții practice, care să îi ajute să mănânce din când în când și cartofi prăjiți dar fără să-și pună în pericol sănătatea sau silueta.

Așadar, nutriționistul ELA CLINIC este de fapt antrenorul tău către succes în cadrul programului, care te va îndruma pas cu pas, va fi alături de tine pentru a se asigura că reușești să faci schimbările și alegerile potrivite pe care ți le-ai propus. El va ține legătura permanent cu medicul tău și îi va semnala orice modificare importantă în starea ta generală.

Când te întâlnești cu nutriționistul ELA CLINIC

Prima întâlnire cu nutriționistul ELA CLINIC o vei avea la începutul programului, după consultația de evaluare inițială. Va fi o ședință de evaluare și consiliere nutrițională în care veți discuta despre cum să-ți fie ușor să pui în aplicare recomandările dietetice și de schimbare a stilului de viață pe care ți le-a făcut medicul ELA CLINIC.

Vei discuta și despre obiceiurile tale alimentare actuale, despre provocările pe care le întâmpini în a pune în practică planul nutrițional recomandat, precum și despre toate lucrurile care te frământă și care te-ar putea împiedica să finalizezi cu succes programul nutrițional propus.

Ulterior, în funcție de tipul de program ales, te vei întâlni cu nutriționistul tău o dată pe lună, la două săptămâni sau în fiecare săptămână.

În prima parte a programului îți va oferi variante de meniuri stricte din alimentele pe care ți le-a recomandat medicul, va întocmi împreună cu tine lista de cumpărături și te va consilia cu privire la modul în care să gătești și să te organizezi astfel încât să începi să vezi rezultatele atât pe cântar, cât și în starea ta de bine.

Ulterior te va ajuta să faci propriile alegeri alimentare, veți crea împreună o dietă flexibilă, va reinventa rețete pentru tine, te va ajuta să alegi corect și echilibrat alimentele preferate, te va învăța să combini corect alimentele dar și să faci față situațiilor provocatoare la dietă, indiferent că este vorba de o petrecere, o sărbătoare sau pur și simplu o zi mai proastă.

După cum vezi, ELA CLINIC nu este doar o clinică de nutriție. Dincolo de ea sunt oameni. Profesioniști, dedicați și pasionați. Oameni care te văd ca pe un întreg (minte-trup-suflet) și te tratatează ca atare. Oameni care, ca și mine, abia așteaptă să ne treci pragul.

Dacă și tu vrei să-ți schimbi stilul de viață și alegi să-ți fim parteneri în acest proces, fă-ți chiar acum o programare.

Dacă și tu vrei să-ți schimbi stilul de viață și alegi să-ți fim parteneri în acest proces, fă-ți chiar acum o programare.

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.