Teste de intoleranta alimentara

Teste de intoleranta alimentara

Testul de intoleranță alimentară investighează reacțiile tale individuale la o amplă listă de alimente, astfel încât pe viitor să poţi consuma alimentele potrivite pentru tine şi să le eviţi pe cele pe care nu le tolerezi.


Despre Teste de intoleranta alimentara

Îţi recomandăm testul de screening pentru intoleranță alimentară, iar pe baza rezultatului îţi oferim un profil alimentar personalizat.


Cum ştii că ți se potriveşte

Fiecare persoană are un mod particular de a tolera mâncarea. Intoleranțele alimentare reprezintă o parte importantă a reacțiilor adverse ale corpului nostru la alimente și pot provoca simptome cronice greu de identificat. Acestea apar atunci când ceea ce ai mâncat nu poate fi digerat corespunzător. Uneori, intoleranțele pot fi ușor confundate cu alergiile, din cauza simptomelor asemănătoare.

Testul ţi se potriveşte dacă:

  • Vrei să te hrănești în acord cu nevoile reale ale corpului tău
  • Te confrunţi adesea cu dureri abdominale, diaree şi gaze intestinale
  • Te confrunţi cu dureri de cap sau senzaţie de oboseală care pot fi corelate cu anumite alimente
  • Ai de multe ori după masă senzaţia că ceea ce ai mâncat „nu ți-a picat bine”
  • Te-ai săturat să iei prin eliminare anumite alimente care îți provoacă disconfort

Cum te ajută

Intoleranțele alimentare nu reprezintă un pericol pentru viață, dar pot influența în mod serios calitatea vieții.

Cu ajutorul testelor de intolerață alimentară poți afla exact ce alimente îți provoacă probleme.

Vei putea în sfârșit să corelezi simptomele supărătoare cu consumul acestora.

Vei putea evita mâncărurile pe care nu le tolerezi și le vei înlocui cu alimentele care ți se potrivesc și îți fac bine.

Așadar, te vei hrăni conform nevoilor specifice ale corpului tău, te vei bucura de plăcerea gustului, de o stare plăcută după fiecare masă, de energie și vitalitate.


Ce conține

Pasul 1 – Prelevarea probei

Se efectuează în cadrul laboratoarelor partenere în urma recomandării primite de la medicul tău

Pasul 2 – Analizarea probei

Testele de intoleranță alimentară IMUPRO și NATGE detectează anticorpi IgG dirijaţi impotriva antigenelor alimentare. Reacția sistemului imunitar la diferite alimente este exprimată printr-un titru normal sau crescut de anticorpi.

Un titru crescut al IgG denotă o reacţie imunologică faţă de o ţintă antigenică derivată dintr-un aliment, care a trecut în circulaţia sangvină prin bariera intestinală. Titrurile crescute de anticorpi detectează şi acele reacţii alimentare întârziate, care apar la 3 – 72 de ore de la consum și care în viața de zi cu zi sunt atât de greu de detectat.

Important: Testele nu sunt o metoda de detecţie a alergiilor alimentare acute, mediate de IgE.

Pasul 3 – Interpretarea rezultatelor

În rezultatul testului sunt marcate alimentele care au provocat un răspuns imun. Rezultatele testului vor fi interpretate, pentru un succes garantat, de medicul tău ELA CLINIC.

Rezultatele testului și sfaturile nutriționale personalizate te vor ajuta să găsești alimentele care îți fac bine și îți vor semnala alimentele ”declanșatoare”. Evitând alimentele care îți creează probleme, procesele inflamatorii pot fi reduse sau chiar stopate, iar corpul tău își poate reveni.

Pasul 4 – Recomandările personalizate

Rezultatele testului ne permit să te ghidăm în adoptarea unei diete benefice pentru organismul tău. Medicul specialist și dieteticianul îți recomandă astfel un plan alimentar personalizat pentru slăbit sau menținere, pentru tratarea diverselor afecțiuni sau pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, în funcție de nevoile tale specifice.

Cât durează

Rezultatul va fi disponibil în termen de 7-10 zile lucrătoare.


Cât costă

Prețurile sunt cele practicate de laboratoarele noastre partenere - TESTE DE BINE și SYNLAB

Descoperă la ce alimente ai intoleranță ca să te poți hrăni conform cerințelor specifice ale corpului tău!

Ai grijă de sănătatea ta!