Lifestyle

Cadouri de Crăciun – 3 idei inedite

Laura EneLaura Ene

Laura Ene

4 minute timp de citit

Sărbătorile sunt întotdeauna speciale. Iar cele de iarnă chiar au un iz aparte. Dincolo de cadouri de Crăciun primite sau oferite, acum este momentul bilanțurilor, al planurilor de început de an și, nu în ultimul rând, al revederii cu cei dragi. Dar oare ce cadouri ar fi cele mai potrivite?

Să aleg dulciuri drept cadouri de Crăciun?

Probabil că primul lucru care îți trece prin minte este o cutie cu bomboane. Și nu ești singurul Dulciurile frumos ambalate sunt vedeta listelor pentru cadouri de Crăciun. Conform unui studiu realizat în decembrie 2019, 90% dintre participanți obișnuiesc să dăruiască dulciuri.

Mai mult decât atât, ciocolata, bomboanele și rudele lor bogate în zahăr sunt atât de prezente în viața noastră în această perioadă, încât le folosim și pe post de decor, nu doar de cadouri de Crăciun. Pe masă, în brad, la geam, pe birou. Sunt peste tot. Iar ispita „degustării” crește proporțional cu cantitatea de mâncare pe care o expunem cu lejeritate în spațiul în care trăim și muncim.

Din păcate, dulciurile dețin supremația și în statisticile privind factorii declanșatori pentru obezitate, tensiune arterială ridicată, diabet de tip 2 și multe alte afecțiuni provocate de o alimentație dezechilibrată.

Și atunci, ce cadouri sănătoase putem face de Crăciun?

O trusă de grădinărit

Ți se pare ciudat că-ți propun așa ceva? Este vorba despre un kit pentru propria cultură de plante aromatice: semințe, ghivece, pământ special și câteva ustensile simpatice.

Plantele aromatice sunt preferatele mele pentru că îmbogățesc gustul mâncărurilor fără costuri la capitolul calorii sau sănătate. Asta pentru că în loc să dai gust mâncării din sare sau ulei, îi dai din arome îmbietoare.

În plus, au și proprietăți terapeutice. Iar cea mai bună veste este că nu sunt deloc pretențioase. Au nevoie doar de lumină și de apă, deci pot fi crescute cu ușurință în ghiveci, pe pervazul de la bucătărie. Au acel parfum de „acasă” și constituie un cadou perfect în această perioadă.

Săruri de baie aromatice

Pot suplini cu succes nevoia de răsfăț pe care o simțim atunci când cedăm ispitelor alimentare dăunătoare.

Pregătește chiar tu propria producție de sare de baie, ambaleaz-o într-un recipient simpatic și îi vei impresiona pe cei dragi.

Ai nevoie doar de sare amară, sare de mare, uleiuri esențiale și plante aromatice. Rezultatul: un cadou elegant și parfumat. Iar dacă folosești vanilie, va deveni și o armă redutabilă împotriva poftei de dulce.

Cărți de dezvoltare emoțională sau self help

Nu numai că au 0 Calorii, dar pot fi benefice pentru starea generală de bine. Așa că ți-am pregătit o întreagă listă de titluri care îi vor face poftă de lectură oricărei persoane interesate să își construiască un peisaj interior armonios. Oricui își dorește să evolueze.

  • Inteligența emoțională, de Daniel Goleman
  • Puterea este în interiorul tău, de Louise Hay
  • Atitudinea este totul, de Jeff Keller
  • Curajul de a fi tu însuți, de Jaques Salomé,
  • Schimbând gândirea îți schimbi viața, de Brian Tracy

Indiferent ce cadouri de Crăciun alegi, încearcă să creezi în jurul tău o atmosferă plăcută și degajată. Nici alergătura după cele mai spectaculoase cadouri, nici concentrația mare de zahăr nu fac parte din esența Crăciunului. Până una alta, totul se reduce la timpul de calitate petrecut alături de cei dragi. Fie față în față, fie la telefon sau în fața ecranului.

În plus, fă ceva și pentru tine: oferă-ți darul neprețuit al relaxării, în momentele de sărbătoare.

Și nu uita: ai grijă de tine, fii bine cu tine!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.