Lifestyle

Dietele cel mai ușor de ținut

Laura EneLaura Ene

Laura Ene

5 minute timp de citit

Când vine vorba de diete lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Ca să ajungem la silueta dorită trebuie să investim timp, bani şi să fim conştiincioşi. Însă în primul rând trebuie să ştim ce ni se potriveşte. Pentru asta, este bine să apelăm la un nutriţionist. Lucrul în echipă cu specialistul nu este vreun trend sau o dorinţă de epatare, este realmente un ajutor de nădejde, mai ales că dietele sunt multe în ziua de azi şi e greu de găsit una care să ţi se potrivească. De la cele care se concentrează pe reducerea poftei de mâncare până la cele care restricţionează numărul de calorii, carbohidraţii sau grăsimile, toate promit rezultate spectaculoase.

Important este însă să slăbeşti sănătos, iar asta înseamnă între 0,5 şi 1 kilogram pe săptămână. Ca să îţi faci o idee corectă despre cele mai uşor de ţinut diete, cu rezultate garantate, iată mai jos o scurtă descriere pentru fiecare. Alege-o pe cea care ţi se potriveşte!

Dieta mediteraneană

Bazată pe legume, verdeţuri, nuci, seminţe, peşte, fructe şi cereale integrale, cu un meniu asemănător celor din Grecia, Italia şi Spania, acest regim este în topul celor mai sănătoase din lume. Include, de asemenea, brânzeturi moi şi fructe de mare, ceea ce o face foarte uşor de urmat. Chiar şi vinul roşu este permis cu moderaţie.

Dieta DASH

Nu este un regim de slăbit propriu-zis, este mai degrabă un plan de alimentație flexibil şi echilibrat, care poate fi ținut întreaga viață. Bazată pe un consum ridicat de fibre din fructe și legume, lactate degresate, pește, nuci, legume cu boabe, verdețuri, şi unul scăzut de zahăr, dieta DASH poate fi ținută pe termen lung.

Dieta MIND

Este un hibrid între dieta mediteraneană și dietaDASH şi poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta demență, meniul fiind bazat pe legume verzi, nuci, cereale, peşte, carne de pasăre, ulei de măsline şi un pahar de vin pe zi. Dacă te hotărăşti să urmezi programul MIND, trebuie să ştii că elimină din alimentaţie untul şi margarina, brânza grasă, carnea roşie, mâncărurile prăjite, produsele de patiserie şi dulciurile. De asemenea, fiind o dietă care susţine sănătatea creierului, presupune şi practicarea sportului în fiecare zi. Cumva urmează principiul minte sănătoasă în corp sănătos.

Dieta flexitariană

Simplă şi uşor de ţinut, această dietă dă rezultate spectaculoase, motiv pentru care se află în top 10 cele mai bune regimuri de pierdere în greutate din acest moment. Acest program presupune ca persoana care îl urmează să consume în marea majoritate a timpului fructe, legume, lactate, soia şi ouă. Asta nu înseamnă că este interzis total consumul de carne. Important este însă ca în această dietă în fiecare zi să se respecte următoarele proporţii: între 20 şi 35% grăsimi, 15% proteine, 30 de grame fibre şi 50% carbohidraţi.

Dieta pentru fertilitate

Ce este minunat la această dietă este că nu doar stimulează ovulaţia şi îţi creşte astfel şansele de a rămâne însărcinată, ci te ajută să şi slăbeşti, dacă te confrunţi cu kilograme în plus. Poate te întrebi ce presupune această dietă? Nimic complicat. Aşadar, renunţă la produsele de tip fast-food şi consumă alimente integrale (cereale, leguminoase, nuci şi seminţe), proteine de calitate, iar aici mă refer la carne de pui şi curcan din surse organice, dar şi la pește gras. Nu uita însă nici de carbohidraţii complecşi, ideali sunt cei din quinoa, hrişcă, orez, cuşcuş integral şi ovăz. Sarcină uşoară!

Dieta Weight Watchers

Este diferită de toate celelalte diete pentru că nu spune oamenilor ce să mănânce exact sau ce le este total interzis. Altfel spus, acest regim se bazează pe numărarea caloriilor, a grăsimilor saturate, a zahărului şi a proteinelor într-un sistem simplificat numit „puncte” şi încurajează oamenii să îşi creeze un plan individual pentru arderea caloriilor. Programul presupune ca în fiecare zi să bei 8 pahare cu apă, echivalentul a 2 litri, să consumi 2-3 porţii de lactate şi 4-5 porţii de legume şi fructe. De asemenea, poţi să consumi produse vegetale, carne slabă, peşte, ouă şi băuturi non-alcoolice. Alcoolul nu este interzis, dar ar trebui limitat. Iar sportul trebuie să nu lipsească din agenda ta zilnică.

La ELA CLINIC avem o echipă de specialiști care te vor ajuta să alegi dieta cea mai potrivită pentru tine și care îți vor fi alături pe tot parcursul.

Click aici și fă-ți o programare!

Ai grijă de tine! Fii bine cu tine!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.