Lifestyle

Dincolo de kilograme: drumul „regăsirii” Sinelui

InvitatInvitat

Invitat

5 minute timp de citit

„Scriu aceste rânduri la propunerea unui om drag mie 🙂 Le scriu cu mare drag și sper să ajute și alte persoane aflate în această „cumpănă” a luptei cu kilogramele, cu regăsirea sinelui în primul rând, precum și a unui echilibru, stil de viață de fapt, ce trebuie să ne însoțească în trecerea noastră prin această viață.

Nu mă declar nici pe departe o cunoscătoare a nutriției echilibrate, dar consider că pot ajuta cumva cu câteva sfaturi utile, experiențe proprii trăite în ultima perioadă a mea de „regăsire” a sinelui, a echilibrului corporal și de ce nu, mental, căci toate au o legătură și se întrepătrund în lanțul cauză-efect al existenței noastre.

Am ajuns la Dna Doctor Laura Ene printr-o „manevră”, răscruce a soartei, dacă îi pot spune așa. Nu o cunoșteam dinainte și nu aveam nicio recomandare în a mă îndrepta spre dânsa. Soarta, însă, poate, a făcut în așa fel încât să mă pot programa la o consultație la dânsa de pe o zi pe alta, găsind disponibil cu greu un singur interval orar pentru a ne putea întâlni.

Am rămas extrem de plăcut surprinsă să găsesc dincolo de un bun profesionist, un OM blând, bun, empatic, atent și cu disponibilitate să mă asculte încă de la prima noastră „întâlnire” în cabinet, când s-a creat acea legătură, chimie - cum îmi place mie să o numesc.

Toate acestea mi-au dat „aripi”, m-au făcut că cred că am ajuns exact în locul potrivit, la momentul potrivit, când eram pregătită să încep „schimbarea”.

Lupta cu kilogramele nu este deloc una ușoară, este nevoie de un mental puternic, dorință și ambiția de a reuși în țelul propus precum și foarte multă disciplină. Am simțit că le voi avea pe toate acestea din primul moment în care ne-am întâlnit atât cu Dna Dr. Laura Ene cât și cu Geanina, nutriționista minunată recomandată de dna doctor.

Ambele m-au făcut să cred de la bun început că trebuie doar să vrei, ca să și poți, să crezi în tine și în ceea ce vrei să faci!

Și așa a fost 🙂 Privind la retrospectiva acestor 4 luni , căci cam atât timp s-a scurs de la prima întâlnire a noastră, nu pot spune decât că, după multe încercări eșuate, am reușit cu ajutorul oamenilor potriviți în jurul meu, să îmi ating țelul mult dorit: să pierd niște kilograme acumulate în timp (cam 20 la număr 😉 ) care nu numai că erau total inestetice, dar cauzau și probleme de sănătate, oboseală nejustificată, stare depresivă, dureri de coloană, nemulțumire, insatisfacție vizavi de propria persoană etc.

M-am redescoperit pe mine, am găsit, sau poate mai bine spus am regăsit în mine, o persoană puternică, cu multă voință și determinare, am căpătat sau recăpătat încrederea în mine și în forțele proprii. Rezultatul analizelor s-a ameliorat simțitor iar acum îmi place muuuuult și ceea ce îmi arată oglinda cu fiecare zi care trece :). Căci, de ce nu, trebuie să recunoaștem: oglinda în viața unei femei își are rolul ei bine stabilit :).

Temeri au fost, ca în orice „proiect” dar acestea au dispărut sau s-au atenuat pe parcurs, pentru că am avut alături de mine oameni care au crezut în mine și în puterea mea de a reuși. Cu fiecare întâlnire a noastră îmi insuflau asta, așa că iată cum omul potrivit la locul potrivit, în compania potrivita, nu este doar o zicală ci și „cheia” reușitei :).

Sunt încă pe un lung drum al cunoașterii și regăsirii de sine, al învățării despre ce înseamnă o alimentație corectă și echilibrată, un stil de viață sănătos și echilibrat, am început să fac sport și masaj (ceea ce pt o persoana sedentară ca mine nu este deloc nesemnificativ 😉 ).

În încheiere aș vrea să le mulțumesc și pe aceasta cale dnei Dr. Laura Ene și Geaninei Sânpetru, fără de care nu aș fi ajuns în acest punct.

Pentru mine, și sunt convinsă că nu numai, dumnealor reprezintă un punct important de „cotitură” al vieții mele, în care am înțeles că dacă vrei cu adevărat, nu există „nu pot”. Că trebuie să alegi întotdeauna ce este mai bine pentru tine ca individ, căci lungul șir de diete și recomandări care umplu rețelele de socializare și paginile de internet nu întotdeauna se pliază pe toată lumea, că sănătatea și mentalul fiecăruia sunt elementele cele mai importante în viață noastră și că , nu în ultimul rând, toate acestea sunt mai mult un „meci” cu tine însuți, pe termen lung.

Tu ești propriul tău „decident” în viață!! Disciplină, perseverență, răbdare și, nu în ultimul rând, mișcare ! :)”

Raluca Asanache Huzu

Raluca Asanache Huzu a slăbit 26 kg, de la 92 la 66 de kilograme. Dacă și tu ai nevoie să slăbești și cauți o echipă care să te ajute în demersul tău, acceptă provocarea lunii ianuarie la ELA CLINIC - slăbește 10 kilograme în 10 săptămâni! Sănătos, rapid și eficient, sub supraveghere medicală!

Click aici și fă-ți o programare!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.