Nutriție terapeutică

Testul de nutrigenetică NutriGen, un aliat pentru o dietă personalizată

Laura EneLaura Ene

Laura Ene

7 minute timp de citit

Când te decizi să preiei controlul asupra vieții tale, să nu mai mănânci haotic, tot ce îți pică la îndemână, indiferent de cum e gătit și la orice oră, nu doar ca să slăbești, ci și pentru o stare de sănătate bună în viitor, vrei să faci lucrurile ca la carte și cum altfel decât apelând la ajutor specializat.

Consultul de nutriție este foarte accesibil în ziua de azi și dacă întâlnești un nutriționist dedicat drumul spre succes este garantat.

În realitate, un nutriționist cu experiență este de fapt antrenorul tău către atingerea obiectivului pe care ți l-ai propus. Este specialistul care te va îndruma pas cu pas, va fi alături de tine pentru a se asigura că reușești să faci schimbările și alegerile potrivite pe care ți le-ai propus, dar te va ajuta cu sfaturi la modul general, în conformitate cu analizele tale, cu preferințele tale alimentare și cu programul tău, evident după ghidurile de nutriție disponibile la ora actuală, însă fără să știe dacă și genele tale sunt de acord cu indicațiile lui.

Pentru asta însă, medicina modernă vine acum cu o soluție pe care Ela Clinic, prima clinică de nutriție terapeutică din România, ți-o pune la dispoziție, în premieră.

Soluția este testul de nutrigenetică NutriGen de la Fagron Genomics, cea mai completă analiză nutrigenetică de pe piață. Prin intermediul acestei probe sunt analizate 384 de variații genetice legate de pierderea în greutate, răspunsul la exerciții fizice, intoleranțe și metabolismul nutrienților, printre altele.

La ce te ajută testul de nutrigenetică NutriGen

În felul acesta, nutriționistul va ști exact pe ce să se bazeze când îți pune la punct planul de alimentație nu doar pe termen lung, ci ca stil de viață, pentru că testarea nutrigenetică aduce nutriția la un grad înalt de precizie și personalizare.

Testul nutrigenetic este o procedură noninvazivă. Pe baza unei probe de salivă recoltată de către un medic la sediul clinicii Ela Clinic, procedură care se face cu ajutorul unui tampon bucal și care durează un minut, îți sunt analizați pentru a fi înțeleși markerii genetici, deoarece codul tău genetic este unic și înțelegerea geneticii tale este cheia pentru a avea o dietă corectă, în acord cu nevoile tale și cu modul în care răspunzi la anumite alimente.

Pe baza rezultatului, care vine în aproximativ 4-5 săptămâni, nutriționistul poate să construiască cu precizie planul tău de alimentație care va avea categoric succes pentru că este gândit și realizat în acord cu profilul tău genetic.

Grație informațiilor pe care acest test minuțios le oferă, dieteticianul tău va ști dacă o dietă cu un conținut ridicat de proteine sau o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați te ajută sau nu pe termen lung. Dacă glutenul sau lactoza trebuie sau nu eliminate din dieta ta.

Ce îți arată NutriGen

Altfel spus, în urma acestei analize nutrigenetice, nutriționistul tău va afla cu certitudine profilul tău genetic și va ști exact:

  • Care este predispoziția ta genetică la supraponderabilitate/obezitate
  • Care este riscul să revii la greutatea inițială după diete de slăbit
  • Care e capacitatea de scădere în greutate în urma unei diete
  • Care e eficiența asupra ta a diverselor tipuri de dietă - hipocalorice, hipoglucidice sau hipolipidice
  • Cum influențează exercițiile fizice nivelurile de colesterol și reducerea grăsimii corporale
  • Sensibilitatea ta la gustul amar, dulce și sărat
  • Apetitul tău și influența anxietății
  • Capacitatea ta de metabolizare a alcoolului și cafeinei
  • Riscul tău de a dezvolta intoleranța la lactoză sau intoleranță la gluten
  • Dezechilibrele genetice ale proceselor de detoxifiere
  • Capacitatea antioxidantă înnăscută a organismului tău și inflamația
  • Predispoziția genetică la modificări ale profilului lipidic cu potențial de risc cardiovascular, și anume predispoziția la niveluri scăzute de HDL, niveluri crescute ale trigliceridelor, riscul creșterii valorii LDL colesterolului
  • Metabolismul carbohidraților - mai precis capacitatea de a metaboliza amidonul din alimente, sensibilitatea la carbohidrații rafinați și influența lor asupra nivelurilor de HDL și LDL colesterol
  • Metabolismul glucozei și implicit riscul genetic de dezvoltare a rezistenței la insulină și al diabetului de tip 2
  • Metabolismul grăsimilor și răspunsul la aportul de grăsimi în vederea îmbunătățirii nivelului HDL
  • Riscul dereglării nivelurilor de minerale precum Calciu, Fier, Magneziu, Seleniu
  • Sensibilitatea la sodiu
  • Riscul deficienței de Vitamina A, B6, B9 (folat), B12, Vitamina C, D și Vitamina E

În urma testării vei obține informații cu ajutorul cărora tu și nutriționistul tău veți putea face un plan de dietă personalizat, cu informații generate de un algoritm complex, format din peste 850 de alimente.

Cum se aplică rezultatele testului NutriGen

Folosind rezultatele obținute la testarea nutrigenetică, nutriționistul tău află informații despre modul în care organismul tău răspunde și la anumite tratamente (în funcție de variațiile din ADN-ul tău), cât și ce alimente trebuie să consumi și în ce cantități.

Cu toate aceste detalii despre tine la îndemână, fii sigur că nutriționistul va putea să îți recomande nu doar un regim adecvat nevoilor tale, în funcție de preferințele alimentare și de consumul energetic, ci și în acord cu genele tale.

Așadar, cu profilul tău genetic în față, dieteticianul te va ghida acum să îți creezi noi obiceiuri alimentare care să te ajute să-ți menții sănătatea și vitalitatea. Acum niciun aliment din dietă nu îți va mai crea disconfort și nu te va mai slei de energie.

Iar tu, ca pacient, vei avea numai de câștigat. Vei mânca doar acele alimente care îți plac, nu te vei mai simți flămând, nici balonat, vei avea energie să îți duci la capăt îndatoririle zilnice, vei slăbi armonios și nu vei mai sta cu grija kilogramelor în plus care s-ar putea întoarce în orice moment de neatenție.

Asta pentru că nutriționistul tău îți va personaliza dieta doar cu acele alimente în acord cu genele tale, care îți vor oferi nu doar sațietate, confort digestiv și energie, ci și garanția unei siluete normale, fără oscilații de greutate.

Programează-te acum și rezervă-ți testul genetic NutriGen la Ela Clinic!

Ai grijă de tine! Fii bine cu tine!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.