Analiza microbiomului intestinal

Analiza microbiomului intestinal

Testele de ultimă generaţie disponibile prin ELA CLINIC permit o analiză complexă a microbiomului intestinal (totalitatea bacteriilor din intestin). Acesta are o structură unică pentru fiecare individ, la fel ca amprenta digitală, şi trăieşte în simbioză cu întregul organism, având un rol esenţial pentru sănătatea şi starea ta de bine. Dezechilibrele poartă numele de disbioza colonului.

Despre Analiza microbiomului intestinal

Îţi oferim acces la 12 teste diferite pentru disbioza colonului, care furnizează date exacte şi detaliate despre statusul microbiomului intestinal, dar şi despre mulţi alţi parametri medicali, în funcţie de problemele tale specifice. Rezultatele ne permit să creăm un protocol de tratament și un plan nutrițional personalizat.

Cum ştii că ți se potriveşte

Testele pentru disbioza intestinală sunt indicate pentru tine dacă:

  • Vrei să slăbeşti şi să te menţii sau să faci trecerea către un stil de viaţă sănătos
  • Vrei să îţi protejezi sănătatea şi să te bucuri de o viaţă lungă şi de calitate
  • Te confrunţi cu oboseala cronică, anxietatea, depresia sau cu diverse tulburări neurologice
  • Tratatamentele pe care le urmezi pentru diferite afecţiuni nu au efectul scontat (microbiomul intestinal influenţează capacitatea de metabolizare a medicamentelor)
  • Te confrunţi cu diverse boli sau simptome gastro-intestinale: constipatie, diaree, greață, vărsături, dureri abdominale, balonare, sindromul intestinului iritabil sau maldigestie
  • Suferi de una sau mai multe boli sistemice: obezitatea, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare și vasculare periferice, astmul bronșic, alergiile alimentare, poliartrita reumatoidă

Cum te ajută

Cu ajutorul informaţiilor medicale furnizate de diferitele profiluri ale testelor de disbioză intestinală, medicii ELA CLINIC îți compun dieta şi tratamentul potrivit, garantându-ţi rezultatele dorite.

Iată ce teste poţi face, în funcţie de recomandările medicului:

Testul Microbiome Midi

Testul FlorIn Scan și FlorInScan Plus

Analiza microflorei în scaun

Disbioza colonului - Profil de bază

Profil sindromul de colonului iritabil

Profil boli cronice intestinale

Profil enterite

Profil sindrom de maldigestie

Profil hemoragii oculte

Profil sindromul intestinului permeabil

Profil atopic

Ce conține

Pasul 1 - Consultația de evaluare inițială

Discuți cu medicul coordonator al programului Digestiv Suport despre istoricul tău medical, despre simptomele tale și tratamentele urmate până în prezent și primești recomandarea analizei specifice pentru tine.

Pasul 2 - Recoltarea și predarea probei la laboratoarele partenere

Proba de scaun se recoltează într-un recipient specific pe care ţi-l oferim la ELA CLINIC. Nu este necesară o dietă anume. În momentul recoltării, trebuie să fi trecut 20 zile de la finalizarea tratamentului cu antibiotice, antihistaminice sau corticoizi, 4 săptămâni de la o cură de radioterapie sau chimioterapie şi 3 zile de la administrarea de probiotice.

Pasul 3 - Interpretarea rezultatului

Medicul coordonator va interpreta rezultatul testului și îți va recomanda atât dieta potrivită pentru tine pentru a reuși să controlezi mai repede și mai ușor simptomele digestive, cât și tratamentul personalizat.

Pasul 4 - Monitorizare medicală și nutrițională periodică

Poți intra în programul Digestiv Suport, în care oferim suport medical, nutrițional și dietetic personalizat printr-o echipă multidisciplinară cu experiență în managementul afecțiunilor digestive cronice.

Cât durează

Rezultatul soseşte de la laborator în aproximativ 22 de zile lucrătoare.

Cât costă

Vezi mai multe detalii despre prețuri direct la partenerii noștri TESTE DE BINE

și SYNLAB

Programează-te acum ca să afli care este la testul specializat potrivit pentru analizarea microbiotei tale intestinale!

Ai grijă de sănătatea ta!