Lifestyle

Nu-ți amâna viața! Învață să-ți faci timp să mănânci, să te bucuri și să te relaxezi

Laura EneLaura Ene

Laura Ene

8 minute timp de citit

Cum stai cu rezoluțiile de anul nou?

Nu prea bine? Și eu la fel …

La fiecare final de an ne propunem să avem mai multă grijă de noi, să facem mai multă mișcare, să mâncăm mai sănătos, să ne odihnim și să ne relaxăm mai mult.

Ne găsim mereu timp pentru proiectele de la job, pentru a avea grijă de cei dragi, dar de noi cine are grijă?

Când ai făcut ceva pentru tine ultima dată?

Am aflat prima dată de conceptul de egoism iluminat într-un exercițiu de dezvoltare personală, în care am primit instrucțiunea de a număra pe degete cele mai importante 5 persoane din viața mea. Și am numărat: mama, tata, fratele, iubitul, prietena mea … Și aș mai fi avut nevoie de câteva degete pentru restul persoanelor dragi și importante din viața mea. Pentru ca la finalul exercițiului să vină întrebarea de 100 de puncte: tu te afli printre aceste persoane cele mai importante din viața ta?

Atunci a fost momentul când mi-am dat seama că nu mă situam printre cele mai importante persoane din viața mea. Și am avut o revelație. Mi-am amintit de instrucțiunile de la decolarea avionului, când ni se spune să ne punem masca mai întâi nouă în caz de depresurizare, ca să-i putem ajuta pe cei din jurul nostru.

De atunci am început să caut diverse forme prin care să am mai multă grijă de mine, pentru a putea avea grijă de cei dragi. Pentru că noi, femeile, suntem capabile de sacrificiu până la maxim pentru cei din jur. Și asta e minunat, dacă ar fi însoțit și de un pic mai multă grijă pentru noi.

Tu când ai făcut ceva pentru tine ultima dată? Nu crezi că a venit momentul?

Propunere de nerefuzat

Poate îți dorești de multă vreme o săptămână doar pentru tine. Te gândești poate la un city break, o vacanță în Paris … Dar gândul la avioane, aeroport, aglomerație, agitație te descurajează. Ai vrea parcă să te retragi câteva zile undeva aproape, într-o oază de liniște și relaxare, unde să-ți încarci bateriile?

Hai cu noi la Bali Spa, Cornu, într-un retreat de o săptămână în care să te reconectezi cu natura și cu tine însăți, să experimentezi momente de pace interioară și de tihnă!

Mănâncă, bucură-te, relaxează-te

Sunt curioasă: dacă, prin minune, ai avea tot timpul și toate resursele din lume, cum ar arăta o zi perfectă pentru tine?

Pentru mine arată așa: cafea + apă enzimatică de dimineață, savurate în tihnă. Eventual într-un balansoar pentru încă 10-15 minute de relaxare între vis și realitate.

O ședință de stretching/yoga de înviorare și apoi un mic dejun lejer dar energizant mâncat și savurat în tihnă, fără grabă. De regulă nu mănânci micul dejun? Nici eu, pentru că prefer să dorm mai mult. Dar știu cât de bine mă simt când reușesc să fac asta, de exemplu în concediu.

Cât despre mișcare, fii sinceră: de câte ori nu ți-ai promis că de mâine sau sâmbăta ori duminica asta, gata, faci măcar 15 minute de mișcare? Și eu mi-am cumpărat un program online și zic că mă apuc de el în fiecare săptămână. Dar parcă niciodată nu-i vine rândul.

Revenind la ziua perfectă, după cafea, înviorare și mic dejun, aș continua să citesc. Sau să mă inspir dintr-un workshop, un podcast ori poate aș lucra la un proiect de suflet lăsat în urmă printre toate taskurile zilnice și listele de to-do de la job sau de familie.

După care ar veni masa de prânz, pregătită bineînțeles de un master chef și care să fie și gustoasă și sănătoasă și dietetică în același timp. Pentru că … nu-i așa? E ziua mea de vis în care nu vreau să stau în bucătărie și vreau să mă bucur de gust fără să-mi stric silueta. Mai ales că de multe ori sar peste masa de prânz, deși știu că nu e bine să fac asta. Dar viața mea e mereu pe fast forward.

Apoi aș continua cu un somnic de după-amiază sau un masaj ori o plimbare în natură. Binevenită ar fi și o gustare ușoară cu o prietenă și o poveste împărtășită în tihnă.

Iar seara, bineînțeles, cina, pregătită de același master chef. Apoi din nou pe relaxare: o carte bună, un film bun, etc. Pe principiul Mânâncă, Roagă-te, Iubește. Eu aș spune însă Mănâncă, Bucură-te, Relaxează-te!

Ei, ce zici? Crezi că ți s-ar potrivi și ție o astfel de zi? Dacă da, te aștepăm alături de noi și vei avea nu una, ci 5 astfel de zile de Eat - Enjoy - Relax.

Servicii și activități testate

Eeeiiii, și aici vreau să ajung! Această zi perfectă eu chiar am trăit-o alături de colegele mele din clinică în toamna anului trecut, când am găsit minunata locație de la Cornu, de care ne-am îndrăgostit instantaneu. Are o energie foarte bună și aici găsești contextul potrivit pentru o zi perfectă.

Cu mâncare ușoară și bună, cu relaxare, plimbări și masaje, drumeții și conectare împreună ca echipă dar și de 1-1. Am petrecut o seară magică de împărtășire, cunoaștere în care am spus povești, am depănat amintiri și am jucat niște joculețe foarte interesante de dezvoltare personală, care ne-au ajutat să ne cunoaștem mai bine. Atât unele pe altele cât și fiecare pe ea însăși. Și atunci ne-a venit ideea: cum ar fi să putem oferi aceeași energie bună și experiență magică și pacientelor noastre din clinică? Și poate nu numai lor.

De ce un retreat?

Pentru că toate avem nevoie măcar din când în când să ne detașăm de problemele și provocările de acasă. Să nu ne mai simțim singure și să descoperim persoane cu povești și experiențe similare cu ale noastre. Să putem vorbi deschis despre lucrurile care ne frământă sau poate doar să ne bucurăm de momente de liniște cu noi însene.

Să ne odihnim și să ne hrănim cu alimente naturale și gătite cu grijă. Să plecăm acasă încărcate de energie bună și o nouă perspectivă asupra lucrurilor. Cu informații noi și valoroase despre nutriție, cu obiceiuri și rutine care să ne ajute pe termen lung să facem față stresului zilnic, fără să mai fim pe marginea burnout-ului.

Pentru că aici vei avea lângă tine profesioniști nu 30 de minute sau o oră, ca într-o consultație, ci pe toată durata retreatului, 24 de ore din 24. În plus, nu ne vom limita la noțiuni teoretice. Ci vei avea posibilitatea să testezi diverse formule și artificii nutriționale tocmai pentru a vedea ce ți se potrivește cu adevărat.

FĂRĂ PRAFURI, FĂRĂ SUCURI, FĂRĂ PROMISIUNI DEȘARTE.

NU-ȚI PROMITEM SLĂBIREA SAU DETOXIFIEREA, CI ÎȚI PROPUNEM O RESETARE FIZICĂ, MENTALĂ ȘI EMOȚIONALĂ. O RECONECTARE CU INTELIGENȚA CORPULUI TĂU, A SINELUI TĂU MENTAL ȘI EMOȚIONAL/SPIRITUAL SUB ÎNDRUMAREA UNOR SPECIALIȘTI ÎN NUTRIȚIE, FITNESS, COACHING ȘI PSIHOLOGIE.

NU VOM ȚINE DIETĂ. NE VOM HRĂNI CU MAI PUȚINE CALORII DIN MÂNCARE PENTRU CĂ energia pe care o VOM LUA DE LA SOARE/ AER/ NATURĂ ȘI DIN RELAXARE NE VOR AJUTA SĂ NU NE MAI FIE ATÂT DE FOAME.

Așa că, dacă și tu visezi la astfel de zile perfecte și rezonezi cu propunerile noastre, te așteptăm să ni te alături. Accesează pagina retreatului pentru a te înscrie sau ca să afli mai multe detalii!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.