Povești de succes

Cum a slăbit Dragoş 28 de kilograme, dintre care 20 din grăsime

Maria GorganMaria Gorgan

Maria Gorgan

4 minute timp de citit

Dragoş Boboescu a avut încă din copilărie problema kilogramelor în plus şi a tot jonglat între o greutate sau alta de-a lungul anilor. Situația s-a agravat cu adevărat în momentul în care a început să lucreze, ceea ce a venit la pachet cu un stil de viaţă sedentar. Nu a fost indiferent la numărul de kilograme în creştere, ci a încercat diferite diete. Unele nu au dat din start rezultate, dar altele au avut succes şi l-au ajutat să slăbească, numai că s-a întors de fiecare dată la vechile obiceiuri.

Sprijinul nutriționistului

Până la ELA CLINIC, nu mai avusese experiența lucrului cu o echipă de profesioniști. A aflat de noi de la mătușa lui – a văzut rezultatele foarte bune la care a ajuns dânsa și s-a simțit motivat să încerce și el o astfel de abordare organizată. Era deja sătul de încercările eșuate pe cont propriu și ajunsese la concluzia că are nevoie de ajutor profesionist.

De asemenea, era destul de speriat de situația în care se afla și simțea că a venit momentul pentru o schimbare. Dar nicio schimbare nu se produce de la sine, fără implicare și deschidere. Programul de nutriție pe care i l-am recomandat i s-a părut interesant și ușor de integrat în stilul său de viață.

Diferența este uimitoare – de la o persoană obeză a devenit un tip solid. Pe 17 mai avea 154.4 kg, iar pe 22 septembrie deja cântărea 125.8 kg. Excelent este și faptul că din cele 28.6 kg slăbite 20 au fost din grăsime. De la 67.2 kg de grăsime a ajuns la 46.7 kg.

La început, în primele 2 săptămâni, i s-a părut mai dificil să se adapteze la noul stil de viață. Dar încet-încet a devenit o obișnuință, iar rezultatele apărute pe cântar l-au motivat și mai mult. Fiind o persoană sedentară, care stă pe scaun și lucrează la calculator, devenise un client fidel al comenzilor de mâncare tip fast-food. Acest obicei a dispărut din rutina lui, iar acum comenzile rămân excepții. A început să gătească mult mai des și mai sănătos, și – spre marea lui surpriză – cu gust. De asemenea, activitatea fizică a devenit aproape zilnică, lucru ce în trecut nu se întâmpla prea des.

Schimbări pe toate planurile

Treptat, nu numai cântarul a reflectat evoluția lui, ci și starea generală i s-a schimbat. Durerile de spate, de șold, de stomac sau problemele cu somnul au devenit, din ceva supărător și omniprezent, abia sesizabile.

I-am fost alături pentru clarificarea tuturor întrebărilor pe care le avea în privința desfășurării programului de nutriție. I-am oferit permanent soluții și opțiuni pentru situațiile specifice din viața lui, astfel încât să se poată bucura de delicii culinare fără să afecteze progresul obținut pe cântar.

L-am rugat să le transmită un mesaj tuturor celor care își doresc să transforme în realitate schimbarea la care visează: „Orice motiv de îndoială o să dispară în momentul în care apar rezultatele și niciodată nu e prea târziu să iei o decizie bună pentru sănătatea ta fizică și mentală”.

Dacă vrei și tu să-ți oferi un restart metabolic, mental și emoțional, te așteptăm la RE-TREAT YOUR BODY, MIND AND SPIRIT a treia ediție, între 14-19 Octombrie 2024. Aici ai șansa să te bucuri de o experiență personalizată sub coordonarea directă a Dr. Laura Ene, precum și să testezi și să pui în aplicare secretele specialiștilor în nutriţie, psihologie și coaching de la ELA CLINIC.

Hai și tu cu noi în retreat la Forest Villa din Cisnădioara!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.