Psihonutritie

Sesiunile de coaching, un real ajutor pentru schimbarea comportamentelor nesănătoase

Andreea CoțofanăAndreea Coțofană

Andreea Coțofană

4 minute timp de citit

Majoritatea persoanelor au un model alimentar inconsecvent. Studiile arată că majoritatea adulților mănâncă prea puține legume, fructe, lactate și uleiuri sănătoase, în timp ce consumă excesiv calorii goale, zaharuri adăugate și grăsimi nesănătoase.

Aceste modele de alimentație contribuie major la supraponderalitate, obezitate și boli cronice (precum bolile de inimă, cancerul și diabetul de tip 2), care reprezintă principalele cauze de deces.

Aceste afecțiuni provenite dintr-o alimentație nesănătoasă și sedentarism, au fost adresate de către medicii nutriționișți, consilierii în nutriție și life coachi.

Pentru a răspunde acestor nevoi, echipa Ela Clinic oferă servicii complexe și integrative, nu doar legate de nutriție ci și de life coaching sau psihoterapie.

Pe această sferă de coaching și psihonutriție, în calitate de membru al echipei clinicii, sprijin clienții aflați în procesul de transformare al greutății, ajutându-i să atingă obiective aliniate cu valorile personale identificate în ședințele de coaching.

Ce facem la ședințele de coaching

Prin urmare, coaching-ul este un proces centrat pe pacient, bazat pe teoria schimbării comportamentului, care încurajează autodescoperirea și procesele active de învățare. În general, procesul facilitează învățarea și, spre deosebire de psihoterapie, coachingul privește spre viitor și nu spre trecut.

Coaching-ul are multiple arii de intervenție, fie nutrițională, fie asupra aspectelor fizice, emoționale, sociale, intelectuale, spirituale și ecologice ale promovării sănătății.

Schimbarea comportamentului alimentar poate fi dificil de realizat și chiar mai dificil de menținut. De aceea în programele ELA CLINIC beneficiezi și de ședințe de coaching pentru facilitarea procesului de transformare.

În aceste ședințe de coaching, alături de mine pacienții învață, în funcție de nevoi, cum:

  • să mențină noile obiceiuri sănătoase pe care le-au implementat în acest proces de transformare
  • să gestioneze mai eficient emoțiile și să conștientizeze dacă mănâncă emoțional
  • să găsească strategii potrivite pentru reducerea stresului care sabotează procesul de slăbit
  • să se organizeze mai eficient și să își gestioneze sănătos resursele energetice
  • să conștientizeze resursele pe care le pot folosi pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Cum te ajută procesul de coaching

Promovăm această abordare integrativă deoarece obiceiurile nesănătoase se pot schimba alături de un nutriționist care să sprijine și să ghideze partea de nutriție și alături de un coach care să te ajute să susții schimbarea de comportament pentru a implementa obiceiuri sănătoase pe termen lung.

Procesul de coaching te ajută să recunoști comportamentele alimentare nesănătoase și te ajută să le abordezi în timp ce îți stabilești noi obiceiuri de viață sănătoase. Te susține să identifici dezechilibrele de bază care au contribuit la creșterea în greutate și să primești sprijin în a face față stresului, alimentației emoționale și a poftelor greu de controlat.

Te așteptăm alături de noi să descoperi pe cont propriu beneficiile de a lucra cu mai mulți profesionișți specializați pe diferite domenii.

Click aici și fă-ți o programare!

Împreună facem o echipă bună și reușim să îți oferim tot suportul de care ai nevoie pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus.

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.