Psihonutritie

Vindecă-ți relația cu mâncarea

Mirela TopanMirela Topan

Mirela Topan

4 minute timp de citit

Invariabil când suntem la dietă, raportarea la mâncare este una de iubire și ură în același timp. Este ceea ce ne face plăcere, dar în același timp, prin absența ei, ne simțim pedepsiți. Simțim că ni se cuvine, dar ne încearcă și sentimente de vinovăție atunci când un stil de alimentație nepotrivit produce anumite dezechilibre nedorite pentru sănătatea noastră.

O dorim și o respingem în același timp, și cu cât jucăm mai mult acest joc, cu atât mai mult kilogramele în plus se adună, iar calitatea vieții noastre scade.

”Vreau să scap de kilogramele în plus” presupune a lucra aspecte profunde care țin de tine ca întreg.

Pentru că nu ești doar un corp supradimensionat, iar acesta nu se va subția doar cu dietă, și cu atât mai puțin te vei menține pe termen lung. Iar dacă viața ta este un roman al dietelor, înțelegi exact la ce mă refer.

Vindecarea relației cu hrana este un proces complex care se adresează minții, corpului, emoției și sufletului.

Vindecarea începe cu un prim pas, conștientizarea. Iar a alege conștient înseamnă să îți tratezi corpul cu respectul cuvenit și să încetezi în a-l mai abuza fie prin cantități nepotrivite de mâncare, fie prin perioade în care alternezi înfometarea cu excesul de hrană și a înțelege care sunt mecanismele care stau în spatele acestui comportament.

A încerca să ne centrăm doar pe aspectul comportamental în procesul de slăbire, doar cântărind gramaje, înseamnă a pansa fără a vindeca adevărata rană. De aceea, 95% dintre diete eșuează, se sfârșesc cu binge eating ori pot duce la tulburări alimentare. Iar dacă nu știai, durata medie a unei diete este de 6 săptămâni.

A înțelege care e motivul pentru care corpul tău, mintea ta, emoțiile tale converg către acest exces de greutate, este esențial pentru a începe să ții o dietă conștientă cu efecte pe termen mai lung de media celor șase săptămâni.

Ce te poate ajuta în procesul de slăbire?

Vindecă-ți relația cu mâncarea este un program cu ajutorul căruia poți păși pe acest drum al conștientizării și vindecării.

Vindecă-ți relația cu mâncarea este un program experiențial, care se adresează persoanelor care au probleme de comportament alimentar, kilograme în plus, se confruntă cu mâncatul emoțional sau doar își doresc să se cunoască mai bine.

Unde poți urma acest program?

Poți urma acest program în cadrul Ela Clinic, el fiind structurat în cinci etape în care abordăm relația cu mâncarea dintr-o perspectivă integrativă, într-un mod simplu, dar profund.

Ce vei învăța?

Tema I

Înțelegem cum funcționează mintea și cum o poți antrena să te ajute în acest proces, respectiv să își îndeplinească rolul ei de a te ajuta pe tine.

Tema II

Abordăm tema autosabotajului și cum emoțiile îți influențează comportamentul alimentar, identificăm tiparul alimentar și cum poți ajunge să faci schimbări în mâncatul disfuncțional.

Tema III

Analizăm ce este eșecul, cum te raportezi la acesta și cum te ajută în menținerea pe termen lung și creșterea motivației.

Tema IV

Ne vom concentra pe relația cu corpul tău, acesta fiind un pilon de bază în procesul tău de reducere a kilogramelor în plus.

Tema V

Învățăm cum îți influențează relaxarea alegerile alimentare, cum poți practica relaxarea de tip mindfulness în viața de zi cu zi și mai ales cum te poți bucura de mâncare, mâncând mai puțin.

Ce ai nevoie să faci?

În primul rând ai nevoie să parcurgi programul, iar la finalul fiecărei etape vei primi un caiet de lucru cu exerciții pe care le poți face când dorești tu, în ritmul tău și meditații ghidate astfel încât să lucrezi și mai profund cu tine.

Pe lângă Vindecă-ți relația cu mâncarea, îți poate fi de folos participarea în cadrul clinicii la programul Inelul gastric virtual, despre care poți citi în articolul dedicat acestuia.

Click aici și fă-ți o programare!

Te aștept cu drag în cadrul clinicii atât în cadrul programelor pe care le susțin cât și al ședințelor de psihoterapie și consiliere individuală, simțindu-mă onorată să îți fiu alături în acest proces al dobândirii echilibrului în viața ta.

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.