Lifestyle

Cele mai bune 10 exerciții pentru slăbit

Maria GorganMaria Gorgan

Maria Gorgan

6 minute timp de citit

Poate până acum credeai că regimul alimentar este singurul care te poate ajuta în lupta cu kilogramele și că sportul e benefic doar pentru sănătate. Ei bine, nu e deloc așa. Deși într-adevăr nu e recomandat să faci sport când ai multe kilograme în plus, ca să nu obosești inima, sfatul meu este ca mai întâi să dai jos măcar puțin din surplus, iar apoi să integrezi exercițiile fizice în rutina ta zilnică.

Deși nu îți place poate să faci mișcare, trebuie să înțelegi că pierderea în greutate are loc nu numai prin schimbarea obiceiurilor alimentare, ci și prin intensificarea rutinei de exerciții fizice. Exercițiile fizice regulate te vor ajuta să îți atingi obiectivele.

Și chiar dacă nu îți dorești să faci sport, din gama largă de mișcări pe care le ai la dispoziție sunt sigură că vei găsi ceva nu doar eficient pentru tine, ci și care să îți facă plăcere.

1. Mersul pe jos

Ei bine, află că în jumătate de oră de mers rapid poți arde până la 150 de calorii. Nu e puțin lucru. Bineînțeles că nu trebuie să te limitezi doar la 30 de minute de mers. Crește timpul treptat, la fel și ritmul mersului pe jos și rezultatele pe care ți le dorești nu vor întârzia să apară.

2. Săritul corzii

Dacă ești în căutarea unui echipament de antrenament ieftin pe care să îl poți lua cu tine oriunde, iată ce alegere ai de făcut. Săritul corzii este o modalitate fantastică de a arde calorii rapid. De fapt, vei arde mai multe calorii așa decât mergând pe o bandă de alergat. Vei lucra, de asemenea, și mai multe grupuri de mușchi. Deci, trece această mișcare pe lista ta de activități.

3. Mersul pe bicicletă

O oră de mers pe bicicletă te ajută să arzi garantat în jur de 400 de calorii, în funcție de greutatea ta, de cât de repede mergi și de ce tip de ciclism faci – pe șosea, pe teren accidentat etc. Nu uita că și bicicleta de cameră rămâne o opțiune excelentă!

4. Înotul

Poate fi greu să faci mișcare dacă te dor genunchii sau te doare spatele. Însă trebuie să știi că înotul ajută la protejarea articulațiilor dureroase și, la modul general, ajută corpul să se relaxeze și să se dezvolte armonios, dincolo de slăbitul în sine. Dacă înoți o jumătate de oră de câteva ori pe săptămână, îți vei reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer. De asemenea, îți va reduce colesterolul rău și tensiunea arterială și îți va modela organismul.

5. Antrenamentul de forță

Acest tip de mișcare folosește rezistența pentru a construi mușchii. Nu numai că te ajută să slăbești, dar te ajută și să menții masa musculară, fapt ce va ajuta corpul să ardă mai multe grăsimi. Încearcă să faci antrenamente de forță de 1-2 ori pe săptămână, timp de aproximativ o oră de fiecare dată. Nu uita să te odihnești între antrenamente.

6. Pilates

Această tehnică stimulează scăderea în greutate. În multe cazuri, cursurile de Pilates pentru începători sau exercițiile desfășurate acasă sunt suficiente pentru obținerea de rezultate în ce privește slăbitul. Pe de altă parte, Pilates este o formă unică de exerciții care oferă organismului o multitudine de beneficii: remodelează forma corpului, subțiază talia, tonifiază musculatura și întreg organismul și îmbunătățește postura. Începătorii pot arde într-o oră până la 241 de calorii.

7. Jogging-ul

Este un exercițiu aerobic intens care te poate ajuta să pierzi în greutate. O alergare corectă poate crește, de asemenea, rata metabolică pentru până la 24 de ore. Deci, te vei bucura în timp de un metabolism mai bun. Ceea ce înseamnă că nu te vei mai îngrășa atât de ușor ca până acum.

8. Yoga

Aceasta este o practică ce combină activitatea fizică și meditația. Totodată, în special pentru cei care stau ore în șir la birou, este o modalitate eficientă de a practica mindfulness după o zi încărcată. Dar beneficiile nu se opresc aici. Cercetările arată că, în timp, persoanele care sunt supraponderale și fac yoga cel puțin 30 de minute o dată pe săptămână pierd în greutate și au un IMC (indice de masă corporală) mai mic. De asemenea, oamenii care fac yoga mănâncă mai atent și știu când le este cu adevărat foame și când sunt sătui.

9. Urcatul scărilor

Un alt exercițiu ieftin și versatil pentru pierderea în greutate este urcatul scărilor. Urcând doar două etaje în fiecare zi poți slăbi până la 6 kilograme într-un an. De asemenea, ajută și la creșterea nivelului de colesterol bun din sânge și la menținerea articulațiilor, mușchilor și oaselor sănătoase.

10. Drumeții în natură

Dacă îți dorești un mod mai aventuros de a pierde în greutate, drumeția e varianta perfectă pentru tine. Iar dacă în drumeții îți îngreunezi un pic traseul și treci peste sau eviți obstacolele, cum ar fi rădăcinile copacilor și pietrele, vei slăbi armonios și îți vei și tonifica organismul.

Vezi că nu e atât de greu să găsești o activitate care să îți facă plăcere? Trebuie doar să vrei cu adevărat și să te ții de treabă și îți garantez că slăbitul va fi o plăcere.

Dacă vrei să-ți însușești o rutină sănătoasă de relaxare, mișcare, hidratare și organizare a meselor, acum ai șansa să experimentezi un detox complet fizic, mental și emoțional prin nutriție, coaching, psihologie, mișcare și creativitate. În perioada 9-15 octombrie, te așteptăm la RE-TREAT YOUR BODY, MIND AND SPIRIT, o experiență personalizată alături de echipa ELA CLINIC.

Ai grijă de tine! Fii bine cu tine!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.