Povești de succes

Cum a reuşit Berthold să slăbească 9 kg după o singură şedinţă de consiliere nutriţională cu un tehnician nutriţionist ELA CLINIC

Maria GorganMaria Gorgan

Maria Gorgan

5 minute timp de citit

Acesta este un caz mai puțin obișnuit. Nu ne întâlnim adesea cu situații în care o singură ședință de consiliere nutrițională să genereze schimbări atât de mari pe cântar. Dar, în realitate, ședința de consiliere i-a rezervat „pacientului” nostru mult mai multe surprize plăcute decât am reușit să surprindem în titlu.😊

Când nu îți mai place deloc cum arăți în poze

Să începem cu începutul. Domnul Steinkamp a primit o şedinţă de consiliere nutriţională la ELA CLINIC într-un pachet de wellness la centrul Bali Spa. Mie mi-a revenit sarcina de a lucra cu dânsul. La întâlnirea noastră a povestit foarte deschis istoricul său cu kilogramele în plus.

Ajunsese deja într-un punct de conștientizare: „O viață sedentară nu ajută la menținerea unei greutăți normale” și „Sănătatea trebuie să fie prioritatea noastră nr. 1”.

Domnul Steinkamp nu era atât de atașat de ideea de a slăbi în sine. Dar își dorea foarte tare să scape de dezamăgirea, neplăcerea pe care o simțea de fiecare dată când se uita la fotografii cu dânsul.

„Nu sunt deloc mulțumit când văd poze cu mine”, mi-a mărturisit.

A avut o revelație atunci când am reușit să transform această experiență negativă într-un instrument extrem de util pe partea de motivație. L-am sfătuit să rămână ancorat în acest gând de fiecare dată când simte că noul regim alimentar i se pare prea greu de urmat. Să se uite la poze, să își amintească punctul din care a pornit.

Identificarea acelor aspecte personale, unice, care țin de percepțiile, nevoile, preferințele pacienților este esențială pentru succesul oricărui program de slăbit. Cel puțin în viziunea noastră, pentru că la ELA CLINIC nu lucrăm altfel decât cu recomandări și diete personalizate pentru fiecare caz în parte.

A fost foarte atent la toate lucrurile despre care am discutat. Și a primit cu deschidere sfaturile mele – pe care le-a și urmat cu încredere, având în vedere rezultatele excelente.

  • Primul impuls l-a ajutat să piardă 2 kg în numai 3 zile, chiar acolo la Bali Spa, cu mese echilibrate, cu conținut redus de carbohidrați.
  • Pornise de la 111 kg, iar ulterior a rămas fidel regulilor pe care i le-am prezentat și a ajuns la 102 kg: minus 9 kg în 3 luni.
Berthold minus 9 kilograme

Totodată, a ajuns și la acel sentiment de mulțumire pe care îl are acum atunci când se uită la poze cu el. Pantalonii, curelele, cămășile și jachetele îi vin mult mai lejer și pur și simplu se simte bine în propria piele. Provocarea sa, după cum mi-a mărturisit în corespondența ulterioară, a fost să mențină nu numai cantitatea de mâncare recomandată, ci și nivelul optim de hidratare.

Ține și tu cont de recomandările care l-au ajutat pe Berthold!

Am făcut o listă cu o parte dintre sfaturile pe care i le-am oferit, care cred că te pot ghida și inspira și pe tine. Te invit să le urmezi pe cele care simți că ți se potrivesc sau să le adaptezi la stilul tău de viață.

Planificarea meselor

Orele de masă: Micul dejun la ora 9:00, prânzul la 13:00-14:00 și cina la 18:00-19:00, fără gustări

Hidratare

Cel puțin 2 litri pe zi, pe tot parcursul zilei. Domnului Steinkamp i-am recomandat chiar 3 litri pe zi pentru greutatea sa de la acel moment, cu mențiunea că poți susține această cantitate și cu ceai neîndulcit sau limonadă neîndulcită ori cu apă minerală, pe lângă apă plată.

Activitate fizică

2 plimbări pe zi, cu un total de 10.000 de pași și pedalat 30 minute pe zi

Atenție la uleiul folosit pentru gătit

1 lingură la 1 kg de mâncare sau 1 linguriță/3-4 pufuri dintr-un recipient spray la 1 porție

Alimente integrale

De înlocuit pâinea, pastele, orezul cu variantele lor integrale (inclusiv pâine graham sau de secară). Dacă servești cartofi, paste sau orez optează pentru acestea la masa de prânz și nu mai mult de 1/4 din farfurie. Restul: 1/4 proteină și 1/2 legume.

Combinații ideale pentru prânz și cină

Pentru prânz, cele mai potrivite sunt combinațiile de carne cu legume la cuptor, la grătar sau în supe și salate. Mănâncă până la 200 grame de carne la o masă și cel puțin 200-300 grame de legume.
Pentru cină, ideală este combinația dintre proteine și legume fără amidon: varză, salată verde, morcovi, spanac, ridichi, dovlecei, castraveți, dovleac, sparanghel, țelină, conopidă, ciuperci, ardei, roșii.

Bugetul caloric zilnic

Cuantifică totalul caloriilor astfel încât să te afli într-un ușor deficit caloric pentru a favoriza pierderea în greutate. Pentru domnul Steinkamp limita era de 1500-maxim 1600 de Calorii pe zi.

Monitorizează-ți progresul o dată, de două ori pe săptămână

Cântărește-te întotdeauna dimineața, pe stomacul gol, de preferat după ce mergi la toaletă. Poți alege un articol de îmbrăcăminte care îți vine strâmt, pe care să-l încerci o dată pe lună. Și să faci poze cu el, pe care să le compari de la lună la lună. E bine să ai mai mulți indicatori pentru a măsura progresul și a-ți menține motivația.

Fă și tu primul pas spre slăbit! Vei arăta mai bine în poze și în oglindă și te vei simți mult mai bine în pielea ta.

Ai 100 de lei DISCOUNT la consultația de evaluare inițială și 20% DISCOUNT la orice program de nutriție de 3 luni. Oferta este valabilă numai până la finalul lunii AUGUST. Poți opta și pentru consultații ONLINE, dacă este mai simplu și mai rapid pentru tine.

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.