Povești de succes

Cum a slăbit doamna Elena Ion 32 de kilograme

Georgiana DeleanuGeorgiana Deleanu

Georgiana Deleanu

5 minute timp de citit

Acesta este mesajul pe care l-am primit de la pacienta noastră, doamna Elena Ion, încântată de progresele pe care le-a făcut în programul de nutriție ELA CLINIC, alături de mine și de Dr. Laura Ene.

„Aceasta rochie am purtat-o când eram în activitate! Uitasem de ea, am probat-o întâmplător! Mă îmbrăcam cu ea în anii 2000! Ce ziceți?”

Și-a făcut o programare la clinică după ce a văzut-o pe doamna doctor la mai multe emisiuni de televiziune. O ascultase de fiecare dată cu plăcere, iar opiniile sale despre slăbit printr-o dietă echilibrată și personalizată au convins-o pe doamna Ion să încerce o astfel de abordare. Avea obiceiul de a ronțăi între mese, de a asocia alimentele la întâmplare; nu mânca micul dejun, iar masa de seară era la o oră târzie.

În septembrie 2023, doamna Ion cântărea 130.7 kg, iar în iunie 2024 a ajuns la 98.5 kg alături de noi.

La prima ședință avea toleranță alterată la glucoză (glicemiile s-au normalizat în urma respectării regimului și a indicațiilor primite) și dislipidemie în tratament. Am urmărit scăderea în greutate, corectarea unor obiceiuri alimentare și redarea stării generale de bine.

Pacienta a avut încredere în mine și am stabilit împreună planul nutrițional de urmat. Am setat câteva obiective realiste pentru a gestiona greutatea și am optat pentru o dietă personalizată, de tip mediteranean, care a contribuit decisiv la atingerea acestor obiective.

Într-adevăr, abordarea a fost cea potrivită, pentru că a reușit să slăbească 32 de kilograme. Și-a îmbunătățit starea de sănătate, dar și mobilitatea. În plus, a primit cele mai frumoase reacții din partea celor din jur: bucurie, încurajări și admirație pentru voința de care a dat dovadă.

De la o vârstă metabolică de 86 de ani, la numai 71 de ani calendaristici, draga noastră pacientă și-a îmbunătățit toți parametrii, scăzând 32 de kg în greutate din grăsime și ajungând acum, după împlinirea a 72 de ani, la o vârstă metabolică de numai 57 de ani.

Schimbările majore constau în faptul că acum respectă programul meselor, urmează recomandările noastre în privința alimentelor și a cantităților optime și nu mai mănâncă nimic între mese.

Mănâncă brânză de vaci, legume crude, ouă fierte, hummus, chefir sau iaurt cu 2% grăsime, avocado. Totodată, mănâncă cu plăcere ciorbe sau supe-cremă dintr-o diversitate de legume, carne slabă și ciuperci preparate la Air-Fryer, salate, fructe cu conținut mai redus de fructoză. Mesele sunt programate la aproximativ aceleași ore în fiecare zi.

Am rugat-o să ne spună care consideră dânsa că sunt cele mai importante aspecte care duc la o schimbare vizibilă și durabilă, iar aceasta este lista pe care ne-a trimis-o:

  1. Dieta trebuie condusă de un medic;
  2. Alimentele alese trebuie să fie sănătoase;
  3. Programul de masă și cantitățile recomandate trebuie respectate cu rigurozitate.
„În procesul de schimbare către un stil de viață sănătos, cel mai mult m-au ajutat blândețea și încurajările doamnei doctor și ale doamnei dietetician. Colaborarea este excepțională. Există o comunicare foarte bună și o armonie între mine și echipa medicală. Spun acest lucru având în vedere faptul că am primit întotdeauna lămuriri la întrebările pe care le-am pus, iar profesionalismul, dedicarea, implicarea, încurajările și blândețea acestei echipe mi-au dat încrederea și motivația de care aveam nevoie pentru a REUȘI. Am pornit la acest drum cu speranța că voi reuși – am reușit, deci aceasta este motivația mea.” – Doamna Elena Ion

Ne-a bucurat la fel de tare și mesajul pe care l-am primit de la Maria, fiica doamnei Ion:

„Vreau să vă spun că sunt foarte bucuroasă pentru că mama a reușit cu ajutorul doamnei doctor și al dumneavoastră să slăbească. Este foarte motivată și riguroasă. Vă mulțumesc foarte mult pentru profesionalism, susținere, blândețea și disponibilitatea dumneavoastră și a doamnei doctor! Vă doresc să aveți cât mai multe reușite de acest fel!”

Rezultatele pacientei noastre sunt dovada vie că schimbarea este posibilă la orice vârstă, alături de echipa potrivită sănătatea. Bucuria reușitei se citește întotdeauna pe chip, iar zâmbetul este cel mai frumos accesoriu.

🔵Vino la consultația de evaluare inițială și intră într-unul dintre programele de Nutriție ELA CLINIC!

Numai până la finalul lunii august ai 100 de lei reducere la prima consultație și 20% discount la orice program de nutriție pe 3 luni. Consultațiile au loc ONLINE sau fizic, în funcție de preferințele și disponibilitatea ta.

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.