Lifestyle

5 promotori speciali ai frumuseții pielii

Laura EneLaura Ene

Laura Ene

4 minute timp de citit

Sunt convinsă că și tu ai auzit în nenumărate rânduri că frumusețea vine din interior. Să fie oare un simplu clișeu? Sentimentul de împlinire, încrederea de sine și raportarea cu blândețe la noi însene ne ajută să fim mai frumoase și mai luminoase. Este o viziune subiectivă, dar asta nu o face mai puțin adevărată. Pentru că are și o latură cât se poate de cuantificabilă științific.

Din cele mai vechi timpuri până astăzi, efectele nutriției asupra aspectului pielii au făcut obiectul nenumăratelor studii și cercetări. Frumusețea vine într-adevăr din interior, pentru că o stare bună de sănătate a întregului organism va fi vizibilă și la nivelul pielii. Iar nutriția este o componentă activă a acestei relații direct proporționale dintre sănătatea fizică și frumusețea exterioară.

„Adică mâncarea chiar mă poate ajuta să arăt mai tânără și mai frumoasă?” Da, ai înțeles cât se poate de bine! De aceea, te invit să descoperi în acest articol 5 promotori speciali ai frumuseții pielii.

Nu îi întâlnești pe toate drumurile, dar dacă îți ies în cale nu îi lăsa să scape fără să îi savurezi într-un cocktail culinar pe gustul tenului tău.

1. Aloe Vera

În mii de ani de istorie și-a consolidat renumele de aliment-minune, datorită capacităților sale antiinflamatoare. Aloe vera este o sursă bogată de calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc. Deci nu întâmplător o folosesc oamenii din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea și cicatrizarea diferitelor răni ori pentru a încetini îmbătrânirea celulară. La magazinele naturiste sunt disponibile suc de aloe şi variate produse alimentare care au la bază această plantă.

2. Smochinele

Sunt bogate în calciu, fier, potasiu, magneziu, zinc, cupru și în vitaminele A, C, K, B. Medicina tradițională le recomandă pentru efectele vindecătoare în cazul afecțiunilor pielii. De asemenea, antioxidanții din compoziția lor formează un adevărat scut împotriva radicalilor liberi.

3. Seminţele de cânepă

Poate părea ciudat din cauză că această afecțiune este adesea asociată cu tenul gras, dar de fapt acneea indică un deficit de Omega-3. Semințele de cânepă conțin atât Omega-3, cât și Omega-6, în completarea resurselor de potasiu, zinc, fier, magneziu, fosfor și vitamine de tip B. În plus, au o cantitate mare de proteine, ceea ce le transformă într-un aliment complet din punct de vedere nutrițional. Și nu este deloc greu să le integrezi în alimentație – le poți adăuga în bolul de cereale, le poți presăra peste salate sau amesteca în smoothie.

4. Nucile de Macadamia

Cel mai mare procent de grăsimi mononesaturate dintre toate nucile, absența colesterolului și cantitatea redusă de sodiu le transformă în cele mai sănătoase alimente din cateogoria lor. Mențin elasticitatea pielii, întârziind apariția ridurilor fine. Îi conferă și strălucire, revigorând tenul sensibil, cu aspect fragil și uscat, iar acțiunea lor benefică se extinde chiar și în caz de cuperoză.

5. Turmericul

Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, anticancerigene și antimicrobiene, iar studiile îi dovedesc eficiența în cazul mai multor afecțiuni ale pielii, precum acneea sau diversele eczeme. Pentru că ajută la vindecarea leziunilor, acționează și împotriva apariției și a dezvoltării ridurilor.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a te hrăni în acord cu nevoile organismului tău, te așteptăm la ELA CLINIC cu programele de Nutriție Femei, create special pentru tine.

Click aici și fă-ți o programare!

În completarea alimentației și a obiceiurilor sănătoase, apelează în fiecare zi cu cea mai mare încredere la puterea regeneratoare a zâmbetului și a gândirii pozitive. Conștientizează și acceptă-ți emoțiile.

Ai grijă de tine! Fii bine cu tine!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.