Lifestyle

10 alegeri inteligente pentru concediul din Grecia

Maria GorganMaria Gorgan

Maria Gorgan

3 minute timp de citit

În timpul concediului în Grecia, poți să te bucuri de o varietate de opțiuni alimentare sănătoase, ca să te asiguri că la revenirea din vacanță nu vei aduce cu tine ”bagaje” nedorite. Iată câteva sugestii:

1. Mâncăruri pe bază de pește proaspăt

Grecia este faimoasă pentru peștele său proaspăt. Alege preparate cum ar fi pește la grătar sau la cuptor, somon, ton sau calamar.

2. Fructe de mare

Grecia este renumită pentru fructele de mare proaspete și delicioase. Optează pentru cele la grătar sau preparate cu puțin ulei de măsline și ierburi aromatice pentru a savura beneficiile acestor alimente sănătoase.

3. Salate grecești

Salata grecească este o alegere excelentă pentru a-ți menține alimentația echilibrată și hidratarea și pentru a primi aportul de vitamine și fibre din legumele proaspete, cum ar fi castraveții, roșiile, ceapa, ardeii și măslinele. Adaugă puțină lămâie pentru un plus de prospețime.

4. Gyros cu pui sau curcan

Gyros-ul clasic din carne de pui sau curcan, servit într-o lipie sau însoțit de legume proaspete, este o alegere mai sănătoasă decât varianta cu carne de porc. Carnea de pui sau curcan este mai săracă în grăsimi și poate fi o opțiune gustoasă. Asigură-te că eviți sosurile grele și adaugă mai multe legume proaspete.

5. Meze

Mezze-urile sunt o selecție de aperitive mici, inclusiv hummus, tzatziki, măsline, legume proaspete și altele. Aceste gustări pot fi o modalitate excelentă de a încerca diverse preparate și de a mânca în porții mai mici. Ele pot fi servite alături de pâine integrală sau legume proaspete.

6. Mâncăruri pe bază de legume

Grecii au o varietate de preparate pe bază de legume, cum ar fi moussaka (un fel de lasagna cu legume), spanacopita (plăcintă cu spanac), briam (tocană de legume la cuptor) și multe altele.

7. Fructe proaspete

Grecia are o varietate bogată de fructe proaspete, cum ar fi pepenele galben, pepenele roșu, strugurii și portocalele. Acestea pot fi o gustare sănătoasă și revigorantă în timpul zilei.

8. Înghețată grecească

Poți să-ți satisfaci pofta de dulce cu înghețata grecească, care este realizată adesea din ingrediente naturale și are o textură bogată.

9. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este cremos și bogat în proteine. Poți savura iaurt grecesc cu miere și fructe proaspete ca desert sau ca mic dejun sănătos.

10. Ulei de măsline

Grecia este cunoscută pentru producția de ulei de măsline de înaltă calitate. Adaugă ulei de măsline cu măsură la salatele și preparatele tale. pentru a te bucura de beneficiile sale pentru sănătate.

Asigură-te că bei suficientă apă și că te menții activ în timpul vacanței tale în Grecia. Astfel, vei putea combina bucuria de a explora noua destinație cu un stil de viață sănătos.

Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi pentru a te asigura că nu te întorci din vacanță cu kilograme în plus, te așteptăm la ELA CLINIC.

Vino și tu la o consultație!

Ai grijă de tine, fii bine cu tine!

Vrei să fii informat când avem oferte și articole noi?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele cercetări din domeniu și ofertele lunare ELA CLINIC.

Ne pasă de protecția datelor. Citeste Politica de confidențialitate.